Contractul de execuție a lucrărilor de reabiliare a tronsonului București – Fundulea ,parte din Autostrada Soarelui, va fi semnat săptămâna viitoare, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria.
„Contractul de execuţie a lucrărilor se va semna săptămâna viitoare, după care se va intra la lucru pe autostradă, dar înainte voi avea şi o discuţie premergătoare cu domnul ministru al Turismului, să găsim o formulă foarte bună să nu afectăm sezonul estival. Între timp, vreau să vă asigur că la nivelul Companiei de Autostrăzi, pentru a preveni întâmplările de anul trecut, s-a format un fel de SMURD, care poate interveni în orice moment dacă apar anumite probleme pe acest tronson între Bucureşti şi Fundulea. Dar, încă o dată repet, contractul se va semna şi firmele vor intra la execuţie. Sunt bani prevăzuţi, sume, deci nu este nicio problemă. Sunt firme care pot duce lucrările”, a spus ministrul.
Contractul în cauză, ce vizează intervenții pentru 30 km de drum, a fost lansat în licitație în noiembrie 2018, valoarea acestuia fiind estimată la circa 131 de milione de lei, fără TVA.
Perioada de execuție a lucrărilor este de 24 de luni și se va lucra două sezoane pe an, primăvara și toamna, conform CNAIR.
Azi va fi semnat contractul de elaborare a documentației pentru pasajul de la Drajna
În cadrul aceleiași conferințe, ministrul Transporturilor a anunțat că va semna astăzi contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru pasajul de la Drajna.
„Este un obiectiv care a fost aşteptat în zona respectivă, un obiectiv care vine să defluiască foarte mult traficul. A fost un obiectiv care a fost lansat la licitaţie în urmă cu ceva timp. Au fost depuse ofertele în urmă cu trei săptămâni şi aş vrea din nou să subliniez, ca şi în alte cazuri, Compania de Autostrăzi s-a mişcat foarte repede. Iată că în trei săptămâni a şi evaluat ofertele şi mâine (joi, 23 mai – n. r.) vom semna contractul de elaborare a documentaţiei pentru acest obiectiv. O să am o discuţie cu firma respectivă să îi rog să grăbească documentaţia, astfel încât mi-aş dori ca până la sfârşitul anului să semnăm contractul de execuţie pentru acest obiectiv”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.
Lucrările pentru lotul 3 al autostrăzii Surplacu de Bacău – Borș, Biharia – Borș vor fi finalizate în acest an
Totodată, vor începe lucrările pentru lotul 3 al autostrăzii Surplacu de Bacău – Borș.
„Vineri mă voi afla în judeţul Bihor, unde vom merge pe tronsonul de autostradă dintre Suplacu de Barcău şi Borş, lotul 3 Biharia – Borş, unde vom începe lucrările pentru a finaliza acest lot de autostradă în acest an, aşa cum şi-a asumat Compania de Autostrăzi şi în urma discuţiilor pe care le-am avut cu antreprenorul care are în executare acest obiectiv de investiţii”, a precizat ministrul Transporturilor.
Lucrările vor fi executate de asocierea Trameco SA – Vahostav SK AS – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL.
Contractulul de proiectare și execuție are o valoare de peste 134 milioane lei fără TVA, finanțat din fonduri europene nerambursabile.
Durata contractului este de 19 luni, din care 4 luni pentru proiectare și 15 luni pentru execuția lucrărilor.
Lucrările pentru drumul expres Craiova – Pitești au demarat miercuri
Lucările pentru drumul expres Craiova – Pitești au demarat în cursul zilei de miercuri. Mai exact, acestea au început de la centura de ocolire a oraşului Balş, din judeţul Olt, care face parte din drumul expres. Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului, conform ministrului Transporturilor.
”Drumul expres va traversa teritoriul localităţilor administrative Craiova – Gherceşti – Pieleşti şi Robăneşti, valoarea obiectivului este de 72 de milioane de euro, lungimea este de 17 km.(…)
Lucrările de artă constau în 103 podeţe, 6 pasaje şi 9 poduri, dar i-am spus constructorului un lucru foarte clar: noi vrem să finalizăm acest obiectiv chiar înainte de termen pentru că acest lucru se poate. Pentru acest obiectiv a fost semnat contractul de execuţie şi proiectare în decembrie, proiectarea trebuia să dureze 12 luni şi construcţia 24. Firmele care au câştigat cele două loturi au reuşit să finalizeze, deci se poate. Au reuşit să finalizeze proiectarea în doar patru luni. Automat se va scurta şi perioada de implementare”, a declarat ministrul la momentul demarării lucrărilor pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești.
Citiți și:
Intr-o zona selecta a Capitalei va fi dezvoltat un proiect mixt
Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019